Új év, régi én

Napok óta tombolnak bennem az érzelmek, úgyhogy január első vasárnapja lévén le is zárom az elmúlt évtizedet. Borsmenta tea és az imádott kék kanapé, Ed Sheeran a háttérben és London belvárosi hömpölygése a teraszajtó másik oldalán. 2019 is elmúlt és micsoda év volt ez! Micsoda évtized. Micsoda, mi csoda.

2009 karácsonyán másodszor is hazaköltöztem Angliából. Szemtelenül fiatal voltam, indokolatlanul hangos, akaratos és túlérzékeny, de eszméletlenül kíváncsi a világra. Olyan évek jöttek, amiket néha még mindig visszasírok: a lakás a Bajcsy-Zsilinszky úton, átmulatott szerelmes éjszakák, havas telek és forró nyarak. Az első nagy szerelem, sok sok őrült budapesti kaland és egy munka, ami évi rendszerességgel állított a fejem tetejére. Olyan pofonokat is kaptam, amiket inkább baseballütőnek éreztem. Emberek jöttek, mentek, és néha itt is maradtak jóban, rosszban, és legritkább esetben mindkettőben.

2019-ben már több mint egy éve, hogy otthagytam a munkát, amivel szinte teljesen eggyé váltam. Megdöbbentő módon, amilyen nehéz döntés volt fejjel előre kiugrani a komfortzónámból, annyira nem hiányzik azóta sem. Egyszer mindig eljön a pillanat, amikor elég volt a sokból. A mai napig emlékszem, mennyire félelmetes volt azt mondani, hogy köszönöm, én más úton folytatom. A magam embere vagyok, nem az, amivé a munkám tesz. Nő vagyok, barátnő, családtag, blogger.

2019-ben a fiatalságom egy része élettapsztalattá változott. Néha még mindig makacsul ragaszkodom a saját terveimhez, továbbra is indokolatlanul hangos vagyok, viszont az érzékenységemből mára nem sok maradt. Nem tudom, hogy ez az “élet”, kor, vagy csak a világ változik rossz irányba, de a 2019-es én úgy érzi, elveszített valamit, ami a 10 évvel ezelőttinek megvolt. Lehet, hogy minden évtizednek és kornak más a motivációja. Lehet, hogy a felnőtt élet elhiteti velünk, hogy bizonyos dolgok fontosabbak, ahogy öregszünk.

2020 és az új évtized egy újabb lehetőség arra, hogy boldog legyünk a saját magunk módján. Kívánok mindenkinek egészséget, motivációt és erőt arra, hogy megtaláljuk, mi tesz minket boldoggá.

Leave a Reply